Direktlänk till inlägg 26 februari 2010

Vi har nog gått i idé

Av Sheltieflickorna - 26 februari 2010 10:02

Jösses vad seg den här vintern är. I går när det vräkte ned snö igen, så fick jag nästan ett "bryt". Nu får det väl räcka, jag är trött på detta nu.


I går släppte frosten och ungerär 5 cm blöt snö föll i stora flingor flak. Det blev moddigt och svårkört på gatorna och trafikradion rapporterade utan avbrott att nu är det stopp där, och där, och där på grund av trafikolycka. Tror inte att någon av Göteborgs gator var förskonade från trafikolyckor igår.


Hundpromendaden var verkligen inte lätt att utföra, för i den moddiga snön så kändes det som att jag gick ett steg fram och två steg bak.  Fick liksom inget fäste för skorna, för snön gled bara undan hela tiden.


I natt när vi sov som bäst, så brakade det till utanför huset och det skångrade som om det var jordbävning. Det var snön från taket som rasade ned på altanen och milda tid vilket liv det förde. När jag just hade lyckats att somna om, så var det dags igen. Ena sidan av taket är nu helt snöfritt, men den andra sidan har ungefär hälften kvar.


Morgonpromenaden var inte lättare den. Stundatals var det slipprigt underlag, så det kändes som att "gå i smör" för att i nästa stund vara isgata. Tacka vet jag mina IceBugs som vi köpte på MyDog mässan i början av året. Hur jag skulle ha klarat mig från att halka omkull med andra skor, vet jag verkligen inte, men med broddarna går jag stadigt.


Om det är möjligt ska jag "gå i idé" och titta ut när våren är här. När snön har smält bort och det åter går att promenera utan fara för livet, när solen värmer och man ser att växterna börjar ta fart.  Oj, vad jag längtar till VÅREN!!!


Förresten så verkar det som att Totti mår bra. Nu har vi ju inte kunnat göra så mycket förutom ganska korta promenader, för i den djupa snön får inte Totti skutta, men så här långt tycks det fungera. Ska nu försöka förlänga promenaderna och även börja träna lite med, så att han får göra något roligt med. Undrar om det fungerar i mitt idè....? gör det inte det, får jag väl överväga om jag trots allt kanske ska skippa att "gå i idé".



 
 
Stella och Doris matte Lotta

Stella och Doris matte Lotta

26 februari 2010 22:49

Jag vaknade oxå av snöras, Doris blev så rädd att hon stog på mig i sängen och darrade, men till andra raset hade hon vant sig..

Skönt att höra att det går bra med Totti!

Ha en trevlig helg

http://blondinstella.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sheltieflickorna - 3 mars 2021 23:01


I kväll var jag och Anni på klubben och tränade tillsammans med onsdagsgänget. Det var ganska kallt och dimman rullade in över planen. Min planering för kvällen var att träna ingång och att hon ska vilja ha dragkamp med mig på planen bland andra männ...

Av Sheltieflickorna - 2 mars 2021 22:45


Såg när jag loggade in att det är nästan på dagen 7 år sedan jag gjorde inlägg senast. Tanken med att börja blogga igen är att jag tänker mig samla på videoklipp och tankar kring Annis och Loppans lydnadsutbildning. Planen är jag ska bli mer strukt...

Av Sheltieflickorna - 20 februari 2013 09:45

Vi tränar vidare med frivilliga beteenden men också med stimuluskontroll på vissa. Idag tycket jag läggande var bra på kommande i de flesta fall, även om det finns ljud och annat "störigt" i omgivningen. Det jag såg på filmen, var att jag vil lite sn...

Av Sheltieflickorna - 9 februari 2013 16:51

I dag var det näst sista tillfället på vår valpkurs. Lollo var jätteduktig och kunde nosdutta på postit-lapp, fastän vi bara tränat det några gånger hemma i köket.    Hon kunde också springa till musmattan på några meters avstånd och klossträn...

Av Sheltieflickorna - 8 februari 2013 15:58

Det finns en funktion där man kan ladda upp videoklipp här på bloggen, men det verkar vara knepigare än att bara lägga in en länk till Youtube, tror jag. Här tränar jag och Lollo på frivilligt läggande i framförmappen. Det har varit svårt att få...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lydnad


Ovido - Quiz & Flashcards